Kunst på Amagerbrogade og i bydelen

Vi ønsker en bydel med et stort udvalg af kunstværker i det offentlige rum, der bidrager til at skabe en mere attraktiv bydel.

Lokaludvalget bag nye kunstværker på Amagerbrogade

De nye skulpturer på Amagerbrogade og Nordøstamager Skole er resultatet lokaludvalgets vedholdende arbejde med at skaffe ny kunst til bydelen. Herunder kan du læse mere om værkerne og hvordan de kom til Amager. 

Skulpturen Godot af Christian Lemmerz
Fotograf
Yann Houlberg Andersen
Billede
Zygote Sophia Kalkau
'Zygote' af Sophia Kalkau.
Fotograf
Niels Ole Sørensen
Billede
Leif Sylvester
Keramikrelief af Leif Sylvester på Nordøstamager Skole

Mere kunst i byens rum

Video Url

’Kunst på Amagerbrogade’ startede i 2015 som et samarbejde mellem Amager Vest Lokaludvalg, Amager Øst Lokaludvalg og Københavns Kommune. Siden da har lokaludvalgene inddraget borgere og netværk i bydelene og udarbejdet en kunststrategi, der kan tages udgangspunkt i, når der skal udvikles kunstprojekter og -værker til det mere end 3 km lange handelsstrøg. Ambitionen er, at Amagerbrogade får et sammenhængende kunstnerisk udtryk på hele strækningen fra Christmas Møllers Plads til Sundbyvester Plads. Der er indtil videre bevilget to skulpturer fra Ny Carlsbergfondet. 

Vision

Vi ønsker at Amager Øst bliver en bydel i København, som tilbyder et bredt og alsidigt udvalg af kunstværker i det offentlige rum og som tiltrækker mennesker fra hele byen, landet og udlandet. 

Vi vil arbejde for, at der kommer mere kunst til bydelen samt at kunsten kommer på dagsordenen blandt bydelens borgere, som engagerer sig i samtalen.

Gå på opdagelse i bydelens kunstværker med Kunstkortet

Sammen med Amager Vest Lokaludvalg og Områdefornyelsen Sundby har vi udarbejdet et kunstkort over kunstværkerne på Amager (i Københavns Kommune). 

Klik her for at gå på opdagelse i kunstkortet.

Billede
Kunstkort Amager
Kunstkort Amager