Leif Sylvesters kunstværker blev indviet på Nordøstamager Skole

Lokaludvalgets arbejde for mere kunst i det offentlige rum nåede i mandags en milepæl, da tre store værker af Leif Sylvester blev indviet på den nybyggede skole i Holmbladsgade

I 2021 afsatte politikerne på Københavns Rådhus fem mio. kr. til kunstudsmykning af Nordøstamager Skole. Det skete på opfordring fra Amager Øst Lokaludvalg, som gennem mange år har arbejdet for mere kunst i det offentlige rum.

Det er den folkekære kunstner Leif Sylvester, der selv er født og opvokset i Holmbladsgadekvarteret, som har udsmykket skolen. Når eleverne er flyttet ind i den nye bygning, vil de få deres daglige gang forbi et syv en halv meter højt keramikrelief og to bronzeskulpturer.

Leif Sylvester siger selv, at de tre værker er noget af det største, han har lavet i sin tid som kunstner.

”Jeg er meget glad for at have fået lov til at lave udsmykningen på skolen her. Jeg er selv fra det her kvarter og er glad for, at det her overhovedet kunne lade sig gøre, og at den slags kunst som jeg repræsenterer har fået lov til at springe så meget ud som det er sket her”.

En skole der bliver en del af lokalområdet

Indskolingen på Nordøstamager Skole er startet op i midlertidige lokaler på Skolen på Amagerbro, og flytter ind i den nye skolebygning inden sommerferien. Skolen får plads til 840 skolebørn i tre spor. Efter skoletid vil skolens lokaler være åbne for det lokale fritids- og foreningsliv, der blandt andet kan få glæde af en idrætshal med springgrav, en tumlesal og et auditorie.

Skolen indvies officielt efter sommerferien.

Nordøstamager Skole

Billede
Skulptur af to figurer med udbredte arme
”To venner”, der med udbredte arme viser børnene, at her på skolen tager vi os af jer og her er trygt at være.
Leif Sylvester, 2023
Billede
Leif Sylvester lytter til tale foran keramikvæggen
”Begynder-englen” med de små voksende vinger skal indgyde børnene mod til at lære og at gøre dem flyvefærdige.
Leif Sylvester, 2023
Billede
Skulptur af mand der balancerer på en flyver
”Friheden flyver”. Piloten på toppen af flyet, er et billede på de unge, der efter skoletiden er blevet flyvefærdige og er klar til at begive sig ud i verden.
Leif Sylvester, 2023.