Vær med til Fred og Frihed, 4. maj fejring

Successen med at fejre 4. maj gentages på Sundby Kirkegårds ældre del lørdag d. 4. maj kl. 19.00.

FÆLLESSANG OG FRIHEDS-TALE 

Igen i år vil der være fællessang sammen med Kaya Brüel og Ole Kibsgaard. Historiker og journalist Majken Astrup, blandt andet kendt for podcasten ”Stemmer fra Amager”, er årets taler, og hun trækker linjerne fra fortidens frihedskæmpere til nutidens – desværre – stadige behov for frihedskamp i verden omkring os. Det er stadig nødvendigt at kæmpe for demokratiske rettigheder, som desværre aldrig bliver en selvfølge. 

PROGRAM 

19.00 Velkommen ved Sundby Kirkegårds Kulturgruppe: Randi Sørensen og Ole Buch.
19.05 Fællessang akkompagneret af Ole Kibsgaard og Kaya Brüel.
19.25 Tale ved historiker Majken Astrup.
19.35 Fællessang akkompagneret af Ole Kibsgaard og Kaya Brüel.
19.50 Tak for i aften og på gensyn.
20.00 Rundvisning ved Frihedskæmpergravene for interesserede.

RUNDVISNING TIL FRIHEDSKÆMPERGRAVE MED LYS OG ROSER 

Som noget nyt bliver frihedskæmper-gravene i år markeret med lys og en rød rose, venligt doneret af Bristol Blomstergård. Der vil ved arrangementets afslutning blive afholdt en rundvisning til de enkelte grave, og med omtaler i det omfang, det er muligt at finde data om de enkelte frihedskæmpere. Måske har du en viden, som du vil dele med os på rundvisningen? 

Som nogle måske har bemærket, har Sundby gamle Kirkegård gennemgået en renovering. Arrangementet rykker derfor længere op mod Kastrupvej. Følg flagene, scenen og kaffeteltet. Der er kaffe på kanden. 

Arrangementet er arrangeret af en række frivillige borgere, med støtte fra Amager Øst Lokaludvalg, Musikforeningen 5-øren og Bristol Blomstergård i Lyongade.