Spejdergruppen 1. Sønderbro vinder Frivilligprisen 2022

Årets pris går til 1. Sønderbro Gruppe fordi de gennem ledernes frivillige arbejde har skabt et aktivt og åbent fællesskab, der er med til at lægge grunden til nogle “skønne voksne til vores lokalområde”. 

Den 1. december blev årets frivilligpris overrakt til spejdergruppen 1. Sønderbro Gruppe, som holder til på Kløvermarksvej. Både små som store spejdere så begejstret til, da leder Martin Nanni modtog prisen fra lokaludvalgsmedlem Randi Sørensen.

En komite fra lokaludvalget har udvalgt årets vinder blandt otte forskellige bud på, hvem der skulle være årets frivillige forening.

Komiteen lagde i sin begrundelse vægt på, at Det Danske Spejderkorps tilbyder børn og voksne et unikt fællesskab, hvor der er plads til alle. Fokus er på samarbejdet og samværet. Trods mange andre tilbud, kan spejderlivet stadig tiltrække en bred skare af børn og unge. Frivilligheden er afgørende for, at der også i fremtiden er mulighed for, at børn fra alle dele af samfundet kan blive en del af en spejdergruppe.

Skønne børn der bliver skønne voksne 

1. Sønderbro Gruppe er netop blevet indstillet, fordi de udover at være en aktiv og velfungerende gruppe, også har gjort en ekstra indsats for at skabe plads til nye spejdere, der havde bruge for en hjælpende hånd. I indstillingen hedder det derudover: 

“Lederne gør et ufatteligt stort arbejde for at give børnene en oplevelse der danner livsløb karakter (Jeg var selv spejder som barn).

Jeg ønsker inderligt disse spejderforeninger, forbliver aktive, trods de er frivillige, så vi kan få nogle skønne børn der bliver skønne voksne til vores lokalområde.“

Anerkendelse af frivilligheden

Lokaludvalget vil gerne med Frivilligprisen anerkende den store rolle som frivilligheden spiller i vores samfund. Årets pris går til 1. Sønderbro Gruppe fordi de gennem ledernes frivillige arbejde har skabt et aktivt og åbent fællesskab, der med indstillingens ord er med til at lægge grunden til nogle “skønne voksne til vores lokalområde”. 

Prisen består af en statuette af den lokale mosaikkunstner Pia Skak Mortensen samt på 25.000 kr.

Nominerede foreninger til Frivilligprisen 2022

  • Amagerbanens Venner
  • Madboks
  • 1. Sønderbro Gruppe, Det Danske Spejderkorps
  • Amager Seniorklub
  • Copenwater
  • Foreningen til fremme af socialt samvær, Enghusene II (Hovedstadens Almennyttige Boligselskab)
  • Capoeira-klubben Rui Capoeira
  • Rent Hav