Se hvilke veje der skal renoveres

Kommunen gør klar til næste års anlægsprojekter, der skal forbedre vejforholdene i bydelen. Det bliver blandt andet muligt at cykle mod ensretningen i Ålandsgade.

Her kan du få et overblik over, hvad Amager Øst har i vente i det kommende år.

Modstrømsbane i Ålandsgade

Er du træt af at trække cyklen bag Amagercentret? I Ålandsgade etableres en såkaldt modstrømsbane. Det betyder, at der etableres en cykelsti, så du kan cykle mod ensretningen – og endda helt lovligt. I den forbindelse bliver der nedlagt ca. 20 parkeringspladser i gaden.

Erstatningsparkeringspladser

For at give plads til de nye sorteringspunkter til affald, som er blevet sat op i løbet af året, er der blevet nedlagt 54 parkeringspladser i bydelen. Derfor har Københavns Kommune fundet plads til nye parkeringspladser rundt omkring i bydelen. Se placeringerne på kortet nedenfor.

Veje bliver renoveret

Hvis dit nytårsforsæt er at ramme færre huller i vejen end sidste år, så er der en god chance for, at det kan gå i opfyldelse. I hvert fald hvis du færdes på Christian Svendsens Gade. Siden 2013 har Københavns Kommunes vejgenopretningsprogram udbedret vejene i byen og i 2024 er turen kommet til den mindre sidegade til Holmbladsgade.

Forvaltningen overvejer også at renovere Amagerbrogade fra Øresundsvej til kommunegrænsen (ved Følfodvej/Willumsvej) - der hvor vejen skifter navn til Amager Landevej. Normalt betyder vejgenopretning, at vejene kun repareres og der ikke foretages forbedringer. Men i kommunens budget for 2024 er der afsat midler til mindre forbedringer som træer, trafiksikkerhed og tilgængelighed. Derfor vil forvaltningen gerne have input til, hvordan strækningen på Amagerbrogade kan forbedres.

Har du idéer og forslag til mindre forbedringer af den yderste del af Amagerbrogade, kan du sende dem til os på aoelu@kk.dk. 

Erstatningsparkeringspladser