Officiel indvielse af boliger til ukrainske flygtninge

Onsdag d. 5. oktober fandt den officielle indvielse af de nye boliger på Amager Strandvej 3 sted. Lokaludvalgets forperson bød velkommen.

I sin tale til bydelens nye beboere bød Susanne Møller først og fremmest de ukrainske flygtninge et stort velkommen til Amager Øst og udviste stor forståelse for den kritiske situation, som de ufrivilligt er havnet i. Dernæst inviterede Susanne Møller de ukrainske beboere til at deltage i bydelens rige foreningsliv. Her er der gode muligheder for at dyrke sine interesser i samspil med engagerede danskere, hvilket både vil komme lokale og ukrainere til gavn.

Også overborgmester, Sophie Hæstorp Andersen, beskæftigelses- og integrationsborgmester, Jens-Kristian Lütken, og den ukrainske ambassadør, Vydoinyk Mykhailovar, var mødt op for at tage godt imod de nye beboere.

Klik her, hvis du vil læse mere om lokaludvalgets bydelspulje, som kan søges til at lave aktiviteter for og med de ukrainske flygtninge. 

Siden maj 2022 er der arbejdet på at gøre pavillonbyen klar til indflytning. Pavillonerne forventes at blive i ca. 3 år. 

 

Fotograf
Jakob Munk Fabrin