Ny skole er godt på vej

Nu tager den nye skole i Holmbladsgade for alvor form. Sidst på sommeren nedtages det store telt, der har dækket byggepladsen

Nu skyder den nye skole for alvor i vejret inde bag det store telt i Holmbladsgade. I foråret blev der holdt rejsegilde, da det sidste betonelement var blevet rejst, og nu er stort set hele facaden monteret og den udvendige teglbeklædning i gang med at blive sat på. Udvendigt begynder opbygningen af tagterrasserne, som skal danne store dele af skolens udeareal. Mod Holmbladsgade er den store udvendige trappe, som fører op til skolens hævede udearealer ved at tage form.

Indvendigt er byggeriet også langt, og i mange områder kan man nu se klasseværelser, møderum og opholdsrum tage form. Også de store trapper og det centrale atrium er etableret. Det forventes fortsat at byggeriet overholder den gældende tidsplan hvor aflevering vil ske i foråret 2023.

Teltet tages ned 

SiteCover® teltet forventes nedtaget i juli/august 2022. Ifm. nedtagningen vil der være en periode hvor der kan opleves gener for de omkringliggende naboer, da det er en pladskrævende aktivitet. Der vil kunne opleves gener ift. støj, støv og evt. afspærrede områder. Nedtagningen vil formentligt strække sig over ca. 1-2 måneder.

Skolen får nyt navn

Børne- og ungdomsforvaltningen gennemfører lige nu en proces sammen med skolens bestyrelse ift. navngivning af skolen. Det forventes at skolen har fået sit endelige navn på den anden side af sommerferien.

Kunstnerisk udsmykning af skolen

Politikerne har givet en særlig bevilling til kunstnerisk udsmykning af skolen. Bevillingen giver mulighed for at etablere tre værker af Leif Sylvester. Inde i skolens foyer mod Holmbladsgade etableres en mindre bronzeskulptur, centralt i skolens fællesområde etableres et større keramik-relief, og på pladsen mod Prags Boulevard etableres en stor bronzeskulptur. Leif Sylvester er allerede nu i gang med at producere alle tre værker til skolen.

Billede
Leif Sylvester med en prøve på det store relief til skolens fællesområde
Leif Sylvester med en prøve på det store relief til skolens fællesområde
Fotograf
Niels Halm