Kom med til dialogmøde om Backersvej

Nu starter dialogprocessen for fase 2 af vejprojektet

Planlægningen af ”Ny Backersvej” fase 1 er ved at være slut, og vi håber på, at arbejdet med projektet kan gå i jorden til årsskiftet. Samtidig skal planlægningen af fase 2 nu begynde, så der kan sikres en god og grundig inddragelse af beboerne mellem Samosvej og Hedegaardsvej, og vi dermed kan få det maksimale udbytte for de penge, Borgerrepræsentationen har bevilget. Måske er du en af de beboere?

Midler til opgradering af hele Backersvej

Det er nu lykkedes at skaffe midler til en opgradering af hele Backersvej med hævet cykelsti, bump, heller, vejbaneforskydninger og træer. Fase 1, mellem Østrigsgade og Samosvej, har været i planlægningsfase et års tid med fire dialogmøder undervejs, hvor beboerne langs Backersvej har kunnet følge med i tegningerne og give feedback.Næstformand i Amager Øst lokaludvalg Rasmus Steenberger ser stor værdi af den dialog der har været omkring fase 1: "Jeg er en af dem, der har været med fra starten, eftersom jeg selv bor nær Backersvej og bruger vejen dagligt. Der er blevet lyttet meget fra forvaltningens side og rettet i udformningen fra gang til gang. Og de meget forskellige perspektiver fra deltagerne har sikret en større kvalitet i udformningen af vejbanens forløb," siger han.

Kom med til dialogmøde om fase 2

Hvis du bor mellem Samosvej og Hedegaardsvej, så hører vi gerne fra dig på mail. Dialogmøderne foregår typisk via Teams efter fyraften. Første møde er planlagt som en vandretur langs hele strækningen og vil efter planen ske før sommerferien, hvis Corona-situationen tillader det. 

Backersvej fase 1 og 2 er et af resultaterne af arbejdet i lokaludvalgets arbejdsgruppe ”Vi elsker Kastrupvej og Backersvej”, som gennem de seneste 6 år har arbejdet med at opgradere området omkring de to veje. Et andet resultat er Cykellegepladsen på hjørnet af Formosavej, som først var en midlertidig forsøgsordning med baggrund i inputs fra borgere i lokalområdet, og siden er blevet en permanent og meget velbesøgt legeplads. Derudover er der også en istandsættelse af Kastrupvej undervejs, om end det ikke er et direkte resultat af arbejdsgruppens indsats. Arbejdsgruppen er åben for frivillige, der gerne vil hjælpe med at udvikle lokalområdet.