Få indflydelse på udviklingen i Amager Øst

Hvem i alverden er Amager Øst Lokaludvalg? – En forening, nogle særligt udvalgte øst-amarkanere, en butik med et udvalg af lokale varer fra Amager Øst…?

Svaret er: En forsamling af engagerede mennesker, der gør et frivilligt stykke arbejde for Amager Øst. Nogle elsker cykler og cykelstier. Andre er mere til musik og kunst. En hel del vil gerne gøre noget ved trafikken. Alle ønsker det bedste for børn, skoler og idrætsliv. Og at bydelen skal være grønnere, og at her skal være trygt og godt at være.

I februar er der valg til Københavns 12 lokaludvalg, hvor der skal vælges 15 nye foreningsrepræsentanter. Som repræsentant for en forening, et råd, en brugerbestyrelse m.m. kan du sammen med lokaludvalget arbejde for lokale visioner, få erfaring med politik og påvirke din lokale bydels udvikling!

Vil du være med?

Hvis du vil være blandt de 15 kan du glæde dig. Du vil finde styrke i at være blandt en gruppe af vidt forskellige medlemmer. Der vil være 10 repræsentanter for de politiske partier på Rådhuset og de resterende 15 vil som dig være ildsjæle fra forskellige dele af det lokale foreningsliv.  

Du får også chancen for at komme op i helikopteren en gang i mellem, og drøfte hvordan lokaludvalget kan gøre noget for det lokale demokrati. Sammen med de andre medlemmer af lokaludvalget arbejder du med, hvordan I kan inddrage dem der ikke så let kommer til orde.

Du vil få et dygtigt sekretariat, der vil hjælpe med at få kontakt til de rigtige personer i kommunens forvaltninger og hjælpe dig, når du skal forholde dig til komplicerede sager. Samtidig kommunikerer sekretariatet om lokaludvalgets projekter, indsatsområder og resultater.

Vil du hellere stemme?

Hvis du ikke selv vil stille op, kan du være med til at stemme. For at stemme skal du være tilmeldt som repræsentant for en forening, brugerbestyrelse eller lignende med aktiviteter i Amager Øst. Du kan stemme på op til 9 personer, men du behøver ikke at bruge alle dine stemmer.

Læs mere om valget af det nye Amager Øst Lokaludvalg her eller kontakt sekretariatet på telefon 28 11 94 54.

Tidsfrister 

Fristen for at stille op som kandidat til Amager Øst Lokaludvalg er den 14. januar kl. 12.

Fristen for at tilmelde dig til kun at stemme til det digitale valg er den 7. februar kl. 12.